1960 yıllarında Japon yüzücü Osaky’nin gösterdiği teknikte kolun suyu çekişi kalçalara kadar devam ederdi ve nefes hemen suyun çekişinden sonra gerçekleşirdi. Yuvarlak hareketin yerine düz ve uzun bir hareket yapıldığından dolayı ilerleme daha etkili oluyordu.Kurbağalama teknikte günümüze gelene kadar pek çok değişiklikler yapılmıştır birçok uzman kurbağalamanın düz vücut pozisyonunda yapılması gerektiğine inanmıştır.
Kurbağalama yüzme tekniği yüzme müsabaka stilleri içerisinde en yavaş olanıdır. Bunun nedeni vücudun su yüzeyiyle yatığı açının geniş olması ve buna bağlı olarakta sürtünmenin fazla olmasıdır.
Kurbağalama bacak hareketinin uygulanması:
Pasif hareket: Kaymanın ardından bacaklar omuz genişliğinde açılır ve dizler hafif bükülü olarak topuklar kalçaya doğru çekilir. Topuklar kalçaya geldikten hemen sonra ayak tabanlarıyla suyu itebilmek için, dışa doğru rotasyon yapar.
Aktif hareket: Dizler hafif bükülü topuklar kalçaya doğru çekilmiş durumda iken ayaklar dışa doğru çevrilir ve ayak tabanlarıyla su yandan arkaya doğru kuvvetlice itilir. Aktif hareketin sonunda bacaklar birleşerek düz bir pozisyona gelir ve bir sonraki harekete başlayana kadar bir süre kayma pozisyonunda kalır.
Kurbağalama kol hareketinin uygulanması:
Aktif hareket: Kollar düz bir şekilde ileriye uzanmış durumdadır. Ellerin dışa doğru rotasyon yapması ile birlikte, kollar kollar dirsekten hafif bükülür ve kollar 90 dereceye gelene kadar suyu çekmeye devam
eder. Bu pozisyondan hemen sonra dirsekler göğüs altında birleşir ve avuç içleri dışa doğru eller ileriye bakar durumdadır.
Pasif hareket: Kollar öne doğru omuzla birlikte uzatılır ve eller ileriye bakar. Kollar düz bir hale gelene kadar pasif evre devam eder.
Kurbağalama Yüzmede Nefes Alıp Verme Tekniğinin Uygulanması:Nefes alma kolun suyu çekmesinin son kısmında yapılmaktadır. İlerlemenin etkili olması için nefes alındığında başın suyun dışına çıkarılmaması gerekmektedir.